Miksi valita luonnonkosmetiikka?

Osallistuin taannoin ihanan Katja Salonmäen luonnonkosmetiikan kurssille. Olin ajatellut, että kurssi tuskin tulee minua mitenkään yllättämään siksi osallistuin kurssille ihan yhdessä tekemisen vuoksi. Mutta olin NIIN väärässä. Tiedän siihen syynkin, en ollut aikaisemmin osallistunut luonnonkosmetiikan tekoon.
Heti kurssin alussa Katja kertoi kattavasti miksi meidän kannattaisi pohtia enemmän mitä ihollamme käytämme. Hyvä esimerkki oli mm. lääkelaastarien käyttö. Eli iholle levitetyt aineet imeytyvät oikein tehokkaasti meidän verenkiertoomme. Tämä päivitys oli enemmän kuin tervetullut ja todella valaiseva. Vaikka käytän itse suurimman osan iholle laitettavista tuotteista luonnonkosmetiikan valikoimasta, niin täytyy todeta, että joskus kuitenkin omallekin iholle eksyy epäpuhtaita tuotteita.
Kurssilla käytiin lyhyesti läpi mm. miten synteettiset aineet saattavat kehossa mahdollisesti vaikuttaa. Haitallisten aineiden poistaminen kehosta kuuluu maksalle ja jos maksan suorituskyky ylitetään jää myrkkykuorma haitaksi asti vaurioittamaan kehomme solutoimintaa. Kemikaalit esim. estävät maksan aineenvaihdunnan säätelevien entsyymien ja antioksidanttien toiminnan, toimivat hormonihäiritsijöinä sekä saattavat kehitellä resistenttejä bakteereita. Maksasta on siis pidettävä hyvää huolta. Suosittelen lukemaan Marja Ruutin kirjan –”Terve maksa avain hyvinvointiin”. Ihan super opus ihan jokaiselle luettavaksi.


Uusi ja mielenkiintoinen tieto oli myös se, että tuoksu saavuttaa meidät jo 22 sekunnissa. Onhan se käsittämättömän nopeaa. Tiedäthän tämän tunteen, kun oven avattua pystyt tuoksun perusteella päättelemään esimerkiksi mitä tänään on laitettu ruoaksi, paistettua kalaa, kaaliruokaa, lettuja vai kanelipullia. Myös puhtaan pyykin, tuoreen kahvin sekä sateen jälkeisen ilman tuoksu on kaikille tuttua.
Kurssi huipentui lopulta varsinaiseen luonnonkosmetiikan tekemiseen. Jokainen sai tehdä itselleen ihovoiteen, puhdistusmaidon, kasvoveden ja hellävaraisen kuorita-aineen. Käytössä olivat ihoa helliviä ja hoitavia raaka-aineita kuten mehiläisvahaa, arganöljyä, sheavoita, ruusuvettä, kehäkukkauutetta ja laadukkaat eteeriset öljyt. Eteeriset öljyt onkin hyvä valita ns. ”nenä edellä” eli tuoksusta olisi hyvä tykätä. Itse pidin sinä päivänä frankinsensi tuoksusta, joka edistää luovaa työtä sekä hoitaa ryppyjä. Muita tuoksuja olivat kamomilla, jasmin sekä ruusu eli hyvin feminiinisiä tuoksuja kaikki.


Olin niin syventynyt tekemiseen, etten huomannut ajan kulkua. Huoneessa leijui mieltä ja kehoa hiveleviä tuoksuja ja ihanien naisten naurua, olo oli euforinen.
Kurssi avasi niin totaalisen hullaantumisen luonnonkosmetiikkaan, että tulen palamaan tämän asian pariin varmasti pian uudelleen. Mielessäni onkin jo isompi projekti, jossa yksi pääpaino tulee olemaan juuri tuo kokemus.
Suosittelen nyt sinuakin tarkistamaan käyttämäsi tuotteiden ainesosaluettelot ja pohtimaan voisiko lista olla lyhempi. Tai mikä parasta voit tehdä ihovoiteesi ihan itse ja olla tietoinen siitä mitä ihollesi laitat. Jos kaipaat apua, niin suosittelen lämpimästi osallistumaan Katja Salonmäen kurssille. Lupaan että tulet saamaan ainutkertaisen ja mieleen painuvan kokemuksen.


Löydät Katjan tulevat kurssit osoitteesta www.ravintopoli.fi

Vastaa