Nesteytyksen tärkeys

Juotko tarpeeksi vettä? Vai muistatko sen vasta silloin kuin janottaa, huulesi kuivuvat, kärsit ummetuksesta tai saat päänsäryn? 
Vaikka itsekin kannan juomapulloa mukanani melkein joka paikkaan päivittäin niin tiedän myös miltä vajaa nesteytys kehossani tuntuu. 
Vettä tarvitaan, uskokaa pois. Suositeltava määrä olisi minimissään 1-1,5 l vettä ja jo muutaman prosentin nestehukka heikentää toimintakykyäsi. Saat helposti harjoiteltu vedenjuontia seuraavasti. Ota mikä tahansa lasinen pullo, kannu, astia johon laitat raikasta kylmää vettä ja pidä se aina näytillä. Näin muistutat itseäsi juomaan. Lopulta siitä tule tapaa. Hyvä sellainen. Koet sen varmasti olossasi: ihosi kosteutuu, ajatus kulkee paremmin,vatsa toimii paremmin, olo on energisempi.

Varoituksen sana:
Vältä juomasta muovipulloista koska muovista saatta irrota haitallisia yhdisteitä kuten PBA:tabja ftalaatteja. Nämä taas jäljittelevät elimistössä hormonien toimintaa ja saattavat aiheuttaa hormonihäiriötä.

Lisää veteen jokin lempi yrtti, kurkun- tai sitruunan viipaleita ja nauti. 
Lisään itse juomaan vielä hieman puhdistamatonta merisuolaa sekä kookosvettä parantamaan nesteytystehoa. Suola saa veden maistumaan myös makealta, kokeile vaikka.

Vastaa