Suolisto kuntoon

Tänä keväänä se iski sitten minuunkin. Nimittäin pahemman luokan flunssa. Kokeilin hoitaa itseäni kotikonsteilla mutta mikään ei näyttänyt auttavan. Edeltävät viikot olivat pohjustanut varmasti sairastumisen mahdollisuutta, olin nimittäin nukkunut todella huonosti. 
Tautini sai nimeksi-keuhkoputkentulehdus ja siihen määrättiin antibioottikuuri. Otin sen ristiriitaisin tuntein koska tiedän millaisia vaikutuksia kuurilla on suolistoon. Lääke tehosi nopeasti ja parantuminen alkoi. 


Tasapainoinen suolistofloora on tärkeä terveenä pysymiselle ja tulehduksen välttämiselle. Eli oli ilmiselvä että tulen käyttämään samaan aikaan sekä kuurin jälkeen vahvoja maitohappobakteereita lisäravinteena. Lisäsin ruokavaliossa jo ennestäänkin olleiden ruokien käyttöä, kuten hapatettuja ruokia; hapankaalia, suolakurkkua, sekä itsetehtyä kookosjogurttia. 


Suoliston hoito ja hoiva jatkuu edelleen. Ruoansulatusjärjestelmä muodostaa todella valtavan ekosysteemin, jossa on satoja erilaisia hyödyllisiä bakteereita. Järjestelmä, joka perustuu suoliston seinämissä olevien immuunisolujen ja hyvien suolistobakteerien yhteistyöhön. Tulehduksen ehkäisy on siis tärkeää!

Valitsen lautaselleni tietoisesti tulehdusta hallitsevia ruokia. Syön päivittäin siis paljon värikästä ruokaa. Jokaisella värillä on oma funktionsa. Esimerkiksi hyvin ravinteikas vihreä vehnänorasshotti sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja sekä huomattavia määriä beeta-karoteenia, lykopeenia ja kseaksantiinia. 


Vehnänoraan sisältämä klorofylli eli lehtivihreä tehostaa punasolujen tuotantoa, parantaa kudosten hapensaantia, tehostaa sydämen, verisuonten ja keuhkojen toimintoja. Vehnänoras tasapainottaa myös sokeriaineenvaihduntaa ja tehostaa verenvirtausta. Sopii siis hyvin toipilaalle, eli minulle.

Vastaa